KV-Hardenberg-Vecht

Welkom op de website van kanovereniging Hardenberg-Vecht!

Algemeen

In december 1985 besloten de leden van een pas opgericht clubje kanovaarders, om eenofficiële vereniging te worden en 17 mrt. 1986 was de oprichting een feit.

Sinds de beginjaren 90 hebben we een eigen clubgebouw. Al snel sloten we aan bij de Nederlandse Kanobond, inmiddels opgegaan in het Watersportverbond.

We willen de kanosport in zijn volle breedte stimuleren en dus ook de mogelijkheid bieden om zo veel mogelijk disciplines binnen de vereniging te beoefenen.

De meeste leden zijn toervaarders, die graag gezamenlijk mooie tochten varen in ons prachtige waterrijke land. Er worden tochten georganiseerd op elk soort water; van  kleine beken tot en met de zee.

Ook het vlakwater wedstrijdvaren wordt beoefend, en er is ruimte voor wildwater en branding varen.

We hebben zelfs de beschikking over een wildwaterbaan van 140 mtr. lengte. De baan is van de gemeente Hardenberg en maakt gebruik van het natuurlijke verval van de rivier de Vecht. 

Het waterbeheer is daarom in handen van het waterschap, maar een groot gedeelte van het jaar is de baan geopend.

Of de baan open of dicht is, kun je controleren op de website van de gemeente Hardenberg.

Voor het varen op 'wild' en 'groot' water worden eisen gesteld aan het materiaal, de uitrusting, techniek, conditie en ervaring.

We hebben in onze vereniging een aantal gediplomeerde instructeurs, die gezamenlijk als instructiecommissie lessen en cursussen organiseren. 

Voor het gebruik van een kano van de vereniging op de verenigingsavonden of tijdens een tocht wordt een vergoeding gevraagd. 

Van de leden wordt tevens verwacht dat ze meehelpen met acties en behulpzaam zijn bij werkzaamheden in en rond het clubhuis.

Leden van de kanovereniging ontvangen 4 keer per jaar het blad Kanosport van het Watersportverbond. Daarnaast worden er regelmatig nieuwsbrieven naar de leden gestuurd (per mail) Ook hebben we een Facebook pagina, en natuurlijk deze website.